Informacije za studente

Projekt mentorstva (raspored studenata) (2017./2018.)
Projekt mentorstva (raspored studenata)
(2016./2017.)
Projekt mentorstva (raspored studenata) (2015./2016.)
Projekt mentorstva (raspored studenata) (2014./2015.)

Nadležni liječnik za studente Odjela za matematiku

Zdravstvena zaštita studenata Sveučilišta u Rijeci

Kućni red zgrade Sveučilišnih Odjela

Postupnik za olujni vjetar ili snijeg na Kampusu

Pravilnik o stegovnoj odgovornosti studenata Sveučilišta u Rijeci.
23.11.2018.
 

POPIS BIRAČKIH MJESTA za ponovljene studentske izbore, 28. 11. 2018.
Sveučilišna izborna jedinica VII. Stručni i specijalistički diplomski stručni studiji
Sveučilišna izborna jedinica VIII. Izvanredni studiji


Birači (studenti stručnog i specijalističkog diplomskog stručnog studija - izborna jedinica VII. te studenti izvanrednog studija - izborna jedinica VIII.) pristupaju izborima na sljedećim biračkim mjestima s obzirom na sastavnicu na kojoj studiraju:

1) Studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu - biračko mjesto na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

2) Studenti Pravnog fakulteta, Tehničkog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Fakulteta zdravstvenih studija, Pomorskog fakulteta i Ekonomskog fakulteta - biračko mjesto na Ekonomskom fakultetu

3) Studenti Filozofskog fakulteta, Učiteljskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Akademije primijenjene umjetnosti, Odjela za fiziku, Odjela za matematiku, Odjela za biotehnologiju i Odjela za informatiku - biračko mjesto na Učiteljskom fakultetu.

Biračka mjesta su otvorena u srijedu, 28. 11. 2018., od 8 do 20 sati.

Odluka Rektorice o raspisivanju ponovljenih izbora za 28. studeni 2018., ovdje.

Odluka Rektorice o dopuni Odluke o raspisivanju izbora i održavanju glasovanja 28. studenog 2018., ovdje.

Lista kandidata: Sveučilišna razina, ovdje

Obavijest na mrežnim stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, ovdje

 
23.11.2018.
 

Kampus kreativni tim Sveučilišta u Rijeci poziva Vas na predstavljanje umjetnika Darka Fritza, 26. studenog u 16 sati na Akademiji primijenjenih umjetnosti (prostorija 210).

U sklopu rezidencijalnog programa "Vitamin D", koji je dio programskog pravca 27 susjedstava, umjetnik će u svom posjetu Susjedstvu Kampus predstaviti predavanjem "Umjetnost u javnom prostoru".

POZIVNICA
 
 
23.11.2018.


Donosimo Odluku Senata o raspisivanju Javnog natječaja za dodjelu studentskih kredita za akademsku godinu 2018./2019.

ODLUKA
TEKST NATJEČAJA

 
16.11.2018.


Objavljujemo vijest o održavanju Grupe za prevladavanje straha od javnog nastupa koju organizira Sveučilišni savjetovališni centar za studente.

Obavijest 

 
15.11.2018.

 

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane nagrade u iznosu od 1.000,00 kuna najuspješnijem studentu/ici s invaliditetom u akademskoj godini 2017./2018. 
Cilj nagrade je poticanje izvrsnosti i boljih postignuća redovitih studenata s invaliditetom i drugim teškoćama.
Krajnji rok za podnošenje prijava na natječaj je petak, 23. studenog 2018. godine, a rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta i Ureda najkasnije 30. studenog 2018. godine.

Natječaj
Obrazac


30.10.2018. 

Drage studentice i dragi studenti, na Vaše e-mail adrese unutar AAI@EduHr sustava poslane su obavijesti vezane uz provjeru osobnih podataka. Potrebno je ulogirati se u aplikaciju stemstipendije.mzo.hr sa svojim AAI identitetom te provjeriti navedene podatke. 

Ako primijetite da podaci u aplikaciji vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena nisu ispravni, žurno se obratite visokom učilištu.

U slučaju da nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, obratite se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za sve ostale informacije možete se obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem naše Facebook stranice.

Podatke je moguće ispraviti zaključno do 7. studenog 2018. godine do 12 h. Ukoliko do navedenog vremena podaci ne budu ispravljeni, u obzir će se uzeti podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

I zadnje, ali ne manje bitno, ako na svoju adresu elektroničke pošte unutar sustava AAI@EduHr iz nekog razloga ne zaprimite obavijest, napominjemo kako ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/.

 
25.10.2018.

Nakon predstavljanja poslovnih slučajeva šest poduzeća i institucija case study natjecanja Realizator 2018., te rekordnog broja prijava na natjecanje (86 studenata i studentica s 11 sastavnica Sveučilišta u Rijeci), Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave za edukacijski LEARN modul. Sudjelovanje je otvoreno svim studentima i studenticama stoga se mogu prijaviti i sudjelovati i oni koji se ne natječu na Realizatoru 2018.

U LEARN modulu će studenti i studentice imati priliku kroz tri praktične edukacije upoznati različite tehnike kreiranja poslovnih ideja za konkretne primjere, naučiti analizirati probleme, ponuditi odgovore i usvojiti formu pisanja poslovnih rješenja, te će usvojiti postupke koncipiranja i uspješne primjene inovacija. Prijave na edukativni modul dostupne su putem sljedećeg ONLINE OBRASCA .

Realizator 2018.

 
19.10.2018.

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2018./2019. godini.

Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici:
https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/natjecaji/aktualni-natjecaji-921/921
 

19.10.2018.

Obavijest - sistematski pregled studenata 2018./2019.

16.10.2018.

U srijedu, 17. listopada s početkom u 12 sati održat će se Okrugli stol na temu "Akademska čestitost: putevi i stranputice" u prostoru caffe bara Akvarij, Kampus, Ulica Radmile Matejčić 5 na Trsatu. Moderatorica će biti prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente. 

POZIVNICA


16.10.2018.

 

Obavještavamo vas o otvorenju treće edicije sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2018.

Na otvorenju Realizatora predstavnici renomiranih hrvatskih poduzeća Jadran-galenski laboratorij d.d., Geotech d.o.o., Namještaj Mima d.o.o., Jadranka hoteli d.o.o., te Doma zdravlja Primorsko-goranske županije i Grada Rijeka predstavit će poslovne slučajeve na čijim će rješenjima studenti raditi. Otvorenje će se održati u srijedu 17. listopada 2018. u 17h u zgradi Step Ri (Ul. Radmile Matejčić 10, Kampus). 

Realizator - objava i poziv na otvorenje
Protokol
Foto - predstavljanje slučajeva

 
15.10.2018.


Objavljujemo Natječaj za demonstratore u ak. god. 2018./2019. Tekst natječaja nalazi se u prilogu, kao i formular prijavnice. 

NATJEČAJ ZA DEMONSTRATORE
PRIJAVNICA

10.10.2018.

Stremiš prema super karijeri? Prijavi se za junior pozicije na A1 Start projektima.

A1 Start je plaćeni jednogodišnji program jedinstven po tome što će juniori imati priliku raditi na nekim od naših najuzbudljivijih programa iz STEM područja. Tražimo mlade diplomante, apsolvente i one koji su završili faks 12 mjeseci prije prijave. Čekaju vas brojne edukacije, radionice i mentori, kao i prilika da po završetku programa ostanete s nama ili svoju karijeru nastavite razvijati u A1 na internacionalnoj razini. 

Ako želiš raditi, učiti i razvijati se, rado ćemo te pozvati da nam se pridružiš u timu na velikim i važnim projektima. Imat ćeš priliku raditi (i zaraditi) na jednom od pet projekata u STEM području. Vjerujemo da će ti jedan od njih zapeti za oko. Radit ćeš u timu, što znači da ćeš imati svoje mentore uz koje ćeš izbrusiti svoje znanje i vještine kroz godinu dana.

VIŠE INFORMACIJA I POVEZNICE ZA PRIJAVU

9.10.2018.


Obavijest za studente APURI, Odjela za fiziku, Odjela za informatiku, Odjela za matematiku i studija Politehnike:  obavještavaju se studenti da će se nastava iz kolegija Edukacijska psihologija I koja se održava u četvrtak, 11.10.2018. godine od 14,15-16 sati iznimno održati u učionici F-241 (sjeverni ulaz zgrade - Učiteljski fakultet).

 
26.9.2018.

 

Vježbe iz kolegija Algebarske strukture neće se održati u prvom tjednu nastave, 3.10.2018. Predavanja iz tog kolegija počinju 4.10.2018. prema rasporedu, a vježbe 10.10.2018. Termin nadoknade bit će naknadno dogovoren. 
 

25.9.2018.


Nastava iz kolegija Metrički prostori počinje dana 09. listopada 2018. prema objavljenom rasporedu.


14.9.2018.

Ured za studente s invaliditetom traži redovite studente za pružanje vršnjačke potpore studentima s invaliditetom na Kampusu Sveučilišta u Rijeci tijekom zimskog semestra ak. god. 2018./2019. Potpora studentima s invaliditetom može uključivati potporu pri kretanju (dolazak/ odlazak na fakultet i kretanju po prostoru), rješavanje administrativnih procedura, nabava literature te pomoć u praćenju nastave i učenju, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom.
Odabrani studenti-asistenti će proći kratku edukaciju s ciljem pružanja informacija o načinima pružanja potpore, a njihov rad će biti honoriran putem studentskog ugovora.

Više pročitajte u tekstu Natječaja.

3.7.2018.


Otvaranje Studentskog naselja "Trsat" uvelike je povećalo broj smještajnih kapaciteta Studentskog centra Rijeka. Nažalost, kapaciteti i dalje ne zadovoljavaju potražnju za studentskim smještajem. U želji da pomogne studentima koji na natječaju za smještaj za akademsku godinu 2018. / 2019. neće ostvariti pravo na subvencionirani smještaj ili ne žele boraviti u smještajnim kapacitetima studentskih naselja, Studentski centar Rijeka na Facebooku objavljuje ponudu i potražnju za smještajem u privatnim sobama i stanovima. Studentski centar poziva vlasnike soba i stanova (ponudu) kao studente koji traže privatni smještaj (potražnju) da se jave kako bi njihovi oglasi bili objavljeni na Facebook stranici "Privatni smještaj - Studentski centar Rijeka". 

Molimo Vas da Vama poznate vlasnike stanova kao i studente koji traže smještaj informirate o našoj inicijativi. 

Ponudu ili upit je potrebno poslati na e - mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u Inbox Facebook stranice "Privatni smještaj - Studentski centar Rijeka". Ljubazno Vas molim da SC-u dostavite gotov tekst oglasa koji će isti oglasiti na Facebooku. Osim teksta, moguća je i objava fotografija stanova i soba. 

Više informacija možete dobiti pozivom na broj telefona 051 / 584 - 545 (od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati).

Usluge oglašavanja stanova i objave potražnje za istima su besplatne. 

Studentski centar Rijeka ne nudi usluge posredovanja već isključivo prosljeđuje informacije studentima korisnicima društvenih mreža SC Rijeka. 

Studentski centar Rijeka ne odgovara za sadržaj i istinitost oglasa.

Studentski centar Rijeka ne odgovara za zaštitu osobnih podataka te sukladno tome molimo osobe da iste ne objavljuju već da se šalju na e - mail ili u inbox Facebook stranice. 
 

29.6.2018.


Podsjećamo na projekt Stanica 50 i glasanje za uređenje studentskog središta koje je otvoreno do sutra, 30. lipnja.

Coca-Cola, u povodu svog 132. rođendana i obilježavanja 50. obljetnice početka proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj, pokrenula je društveno odgovorni projekt naziva Stanica 50, usmjeren mladim ljudima i njihovu obrazovanju. 

U okviru projekta Coca-Cola će urediti tri studentska središta (eng. hub) u prostorima javnih sveučilišta s namjerom da ona budu mjesta na kojima će studenti, ali i drugi mladi iz zajednice, stjecati dodatna znanja komplementarna sveučilišnim programima, a korisna u osobnome i profesionalnome razvoju.

Riječ je o privlačnim, funkcionalno uređenim i tehnički opremljenim prostorima namijenjenim održavanju predavanja, radionica i tribina te učenju i radu na studentskim projektima, ali i svim drugim aktivnostima kojima je svrha dodatno obrazovanje i usavršavanje korisnika. Coca-Cola će prostore urediti u suradnji s tvrtkom Lotus Group pri čemu će osigurati suvremenu audio-vizualnu opremu. Uređena središta za studente i ostale korisnike predat će se na upravljanje sveučilištima i njihovim studentskim zborovima.

Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Osijeku, Splitu i Puli predložila su prostore pogodne za uređenje, a o tome koja će tri javna sveučilišta dobiti te posebno uređene prostore, odlučit će sami studenti i građani glasanjem putem mrežnih stranica projekta.

Glasanje je moguće na poveznici https://www.stanica50.hr/ do 30. lipnja u 23.59, a glasati se može jednom dnevno.

Sveučilište u Rijeci i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci pozivaju Vas da glasate za uređenje studentskog središta na riječkom Sveučilištu 
 

15.6.2018.

Studentske ankete za evaluaciju nastave za ljetni semestar akademske godine 2017./2018. otvorene su u periodu od 01.-30. lipnja 2018. Mole se studenti da se odazovu ispunjavanju online anonimnih anketa.

 
13.6.2018.


Grad Rijeka obavještava o ostvarivanju prava na novčanu pomoć redovitom studentu u 2018./2019. godini. Više informacija u prilogu.

OBAVIJEST5.6.2018.

U petak, 8. lipnja 2018. godine, s početkom u 17:30 sati na Kampusu Sveučilišta održati će se predstavljanje susjedstva Kampus u sklopu programske linije "27 susjedstava" projekta Rijeka EPK 2020. Pozivnica i program su u privitku.

POZIVNICA
PROGRAM
4.6.2018.

Objavljujemo vijest o projektu "Iskustvo zlata vrijedi" za studente podzastupljenih skupina. Radi se o projektu koji spaja poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invaliditetom, s ciljem omogućavanja prakse koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti. Zainteresirani studenti se mogu prijaviti najkasnije do 15. lipnja 2018.

Više o projektu prilogu.


30.5.2018.

22.5.2018.


U ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija pozivamo na predavanje Nj.E. g. Mohammada Reza Sadegha, veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, na temu "Vanjska politika Islamske Republike Iran" koje će, nakon nastupnog posjeta iranskog veleposlanika Sveučilištu, biti održano u prostoru Akvarija Studentskog centra Rijeka, Radmile Matejčić 5 u srijedu 23. svibnja s početkom u 10.45.

Gosta će predstaviti rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, a događaj će moderirati mons. mr. sc. Matija Matičić, rektor Katedrale Sv. Vida u Rijeci. Bit će osiguran prijevod predavanja na hrvatski jezik.

 
15.5.2018.

Obavještavamo o akciji darivanja krvi u sklopu programa "Student day festivala" u petak 18.05.2018. od 11 do 15 sati u prostoru Malog salona na Korzu.

VIŠE INFORMACIJA
 
15.5.2018.


Sveučilište u Rijeci će 1. lipnja 2018. raspisati II. Erasmus Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka i stručne prakse u ljetnom semestru ak. godine 2018./2019. Rok za prijavu studenata je 17. rujna 2018. 

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom Međunarodna suradnja, Erasmus.

Obavijest o Erasmus natječajima
Natječaj za mobilnost studenata radi studijskog boravka
Natječaj za mobilnost studenata radi obavljanja stručne prakse

15.5.2018.


Prof. dr.sc. Benjamin N. Goertzel, Chief Technology Officer and Chairman, IntelliGenesis Corp, New York održat će na kampusu Sveučilišta predavanje i razgovor sa studentima i kolegama na temu Umjetne inteligencije u petak 18. svibnja u 12:30 u dvorani O-030, Odjela za biotehnologiju.

Prof. Goertzel je matematičar, kognitivni znanstvenik, informatički znanstvenik te stručnjak za razvoj software-a. Također je glavni istraživač kompanije Hanson Robotics iz Hong Konga u kreaciji robota Sophia. 

11.5.2018.

Objavljujemo informaciju SSC-a o nadolazećem besplatnom tečaju za prevladavanje straha od javnog nastupa za studente kojeg organizira Sveučilišni savjetovališni centar. Studenti se mogu prijaviti tako da ispune prijavnicu za sudjelovanje na ovoj poveznici.

Prvi susret planira se za kraj 5. mjeseca (točan termin uskladit će s rasporedom sudionika). Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do popunjenja tečaja.


Dodatne informacije o tečaju nalaze se u prilogu.

11.5.2018.

Coca-Cola, u povodu svog 132. rođendana i obilježavanja 50. obljetnice početka proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj, pokrenula je društveno odgovorni projekt naziva Stanica 50, usmjeren mladim ljudima i njihovu obrazovanju. 

U okviru projekta Coca-Cola će urediti tri studentska središta (eng. hub) u prostorima javnih sveučilišta s namjerom da ona budu mjesta na kojima će studenti, ali i drugi mladi iz zajednice, stjecati dodatna znanja komplementarna sveučilišnim programima, a korisna u osobnome i profesionalnome razvoju.

Riječ je o privlačnim, funkcionalno uređenim i tehnički opremljenim prostorima namijenjenim održavanju predavanja, radionica i tribina te učenju i radu na studentskim projektima, ali i svim drugim aktivnostima kojima je svrha dodatno obrazovanje i usavršavanje korisnika. Coca-Cola će prostore urediti u suradnji s tvrtkom Lotus Group pri čemu će osigurati suvremenu audio-vizualnu opremu. Uređena središta za studente i ostale korisnike predat će se na upravljanje sveučilištima i njihovim studentskim zborovima.

Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Osijeku, Splitu i Puli predložila su prostore pogodne za uređenje, a o tome koja će tri javna sveučilišta dobiti te posebno uređene prostore, odlučit će sami studenti i građani glasanjem putem mrežnih stranica projekta.

Glasanje je moguće na poveznici https://www.stanica50.hr/ do 30. lipnja u 23.59, a glasati se može jednom dnevno.

Sveučilište u Rijeci i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci pozivaju Vas da glasate za uređenje studentskog središta na riječkom Sveučilištu 
 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

8.5.2018.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Gradom Kastvom i Riječkim športskim sveučilišnim savezom, organizira petu trail utrku Akademski zec na kastavskim šetnicama, 26. svibnja 2018. s početkom u 10:00 sati. Utrka je nastala s ciljem poticanja studenata i djelatnika Sveučilišta, ali i građana, na kretanje i druženje u prirodi, te promocije zdravog načina života. Također, cilj je uključiti lokalnu zajednicu u sveučilišne projekte. U protekle četiri godine trčalo je gotovo 400 natjecatelja, a za ovogodišnju utrku prijaviti se moguće do 20. svibnja na sljedećoj poveznici.


VIŠE INFORMACIJA

17.4.2018.

Projekt Inspire Me organiziraju Start-Up udruga, Ekonomski fakultet Rijeka i Centar za karijere EFRI. Inspire Me održati će se od 20. travnja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Studenti će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study-e. Prijaviti se mogu studenti svih godina i različitih usmjerenja. 

Inspire Me
 
8.4.2018.


Najavljujemo nadolazeći besplatni tečaj za prevladavanje straha od javnog nastupa ZA STUDENTE kojeg organizira Sveučilišni savjetovališni centar. Studenti se mogu prijaviti do 9.4.2018. (broj prijava je ograničen)!

Link za prijavu i dodatne informacije o tečaju.

 
5.4.2018.

Pozivamo vas na predavanje koje će održati članica Alumni kluba Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Hana Rizvić, u petak, 6.4.2018. u 13:15h u prostoriji O-360. Glavne teme predavanja su iskustvo zapošljavanja nakon studija Diskretna matematika i primjene te primjena znanja stečenog tijekom studiranja.

29.3.2018.


Odjel za matematiku organizira šahovski turnir koji će se održati u sklopu Otvorenog dana sveučilišnih odjela, 17. travnja 2018. godine, od 14 do 17 sati, u prostoriji O-355.

Pravo na sudjelovanje imaju studenti i djelatnici visokoškolskih ustanova u Rijeci te članovi Alumni kluba Odjela za matematiku. Najuspješniji učesnici bit će nagrađeni peharima.

Obrazac za prijavu na šahovski turnir: https://sah1704.typeform.com/to/XRlQdP

26.3.2018.

Povodom 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci i 385. obljetnice visokog obrazovanja u Rijeci, pozivamo sve profesore, studente i djelatnike Sveučilišta u Rijeci da se uključe u radijsku promociju Sveučilišta pod nazivom "Sveučilište su ljudi" koju će omogućiti HR Radio Rijeka te da svojim iskustvom i glasom doprinesu vidljivosti ove važne obljetnice. 

POZIV

9.3.2018.

Studentska udruga eSTUDENT predstavlja natjecanje Mozgalo, je edukativno studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja, koje se ove godine održava četvrti put za redom. Pri izradi rješenja zadanog problema koriste se različite statističke metode, tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. 
Udruga poziva studente Odjela za matematiku da priključe natjecanju. U prilogu je kratak dokument s najbitnijim informacijama vezanim za ovogodišnje natjecanje Mozgalo. 

VIŠE INFORMACIJA

 
6.3.2018.


Besplatni grupni tretman za studente riječkog Sveučilišta sa socijalnom anksioznosti. Susreti se održavaju u prostorijama SSC-a (zgrada Građevinskog fakulteta, Kampus na Trsatu). Prvi susret se planira tijekom ožujka 2018. 
Prijave su do 12.3.2018. putem obrasca: https://goo.gl/forms/JoPGoPm7DpWUeDUQ2

Detaljnije informacije u prilogu.


28.2.2018.

Sveučilište u Rijeci 1. ožujka 2018. raspisuje natječaj za mobilnost u okviru programa Erasmus: Natječaj za mobilnost studenata (studijski boravak) na inozemnim visokoškolskim ustanovama u zimskom semestru, ljetnom semestru ili cijeloj akademskoj godini 2018./2019. Rok za prijavu studenata je 3. travnja 2018.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom Međunarodna suradnja, Erasmus.

Natječaj. 
Prezentacija Erasmus natječaja za svih održat će se 14.3.2018., u 12:00, u sobi 003 Građevinskog fakulteta.

 
28.2.2018.

Projekt Career Booster kojeg organiziraju Start-Up udruga, Ekonomski fakultet Rijeka i Centar za karijere EFRI održat će se od 6.-8. ožujka na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Studenti će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case studyje. Prijaviti se mogu studenti svih godina i različitih usmjerenja. Objava se nalazi u privitku.

Objava.

28.2.2018.

Obavještavamo o odluci Senata o raspisivanju Javnog natječaja za dodjelu studentskih kredita za akademsku godinu 2017./2018. Više informacija u prilozima: 

Odluka Senata.
Tekst natječaja.

26.2.2018.


Obavijest za studente diplomskoga sveučilišnoga studija Matematika iinformatika - nastavnički smjer: nastava iz Seminara 3 - Zasnivanje matematike započinje u ponedjeljak, 05. ožujka 2018. prema rasporedu.

 
29.1.2018.

Maškarani party za studente i djelatnike Sveučilišta u Rijeci održat će se u četvrtak, 1.2.2018. u 19h u Akvariju na Sveučilišnom kampusu na Trsatu.

PLAKAT
26.1.2018.

Odsjek darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka obavještava o akciji darivanja krvi na Kampusu 31.1.2018. Više o akciji pročitajte u prilogu. 

PRILOG

 26.1.2018.

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci produljila je rok za prijavu na Natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih programa u 2018. godini. Rok za prijavu je 12. veljače 2018. godine u 23:59:59 sati. Prijave se predaju na www.natjecaj.sz-ri.com. Fonda sredstava veći je od 500.000,00 kn. Natječaj za programe u domeni sporta je u pripremi, pratite naše obavijesti.

Odluka o produljenju, ovdje.
Studentski zbor Sveučilišta objavio je navedeno na svojoj mrežnoj stranici, ovdje.
 
23.1.2018.

Obavještavamo da je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena privremena rang-lista kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci u 2017./2018. akademskoj godini. Privremena rang-lista se nalazi na sljedećoj poveznici.
 23.1.2018.
 

SSC obavještava o nadolazećem ubrzanom tečaju za prevladavanje straha od javnog nastupa koji će se održati u prostorijama SSC-a od 5.2.-26.2. Potrebno je ispuniti prijavnicu najkasnije do 29.1. Detaljnije informacije o tečaju, ali i svim ostalim informacijama nalaze se u priloženoj obavijesti.

OBAVIJEST
 16.1.2018.
 

U tijeku je preseljenje Studentske službe iz sadašnjih prostorija na Građevinskom fakultetu u novi prostor u prizemlju zgrade sveučilišnih Odjela, Radmile Matejčić 2, (bivši prostor Uniri shopa) zbog čega će rad Studentske službe biti u prekidu do konačnog preseljenja na kojem se intezivno radi. U međuvremenu, u starom prostoru (Građevinski fakultet) ostaje studomat kako bi se mogle printati potvrde.
 12.1.2018.
 

Studentske ankete za zimski semestar akademske godine 2017./2018. bit će otvorene u periodu od 15.01.2018.  do 28.02.2018.
 9.1.2018.
 

Obavještavamo vas da je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen Javni poziv za dodjelu potpora programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov" namijenjenih redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg imovinskog stanja. 

Prijave se podnose online, putem SharePoint portala.

Krajnji rok za dostavljanje elektroničkih prijava na Javni poziv je srijeda, 7. veljače 2018. godine do 12,00 sati.

 3.1.2018.


Obavještavamo vas o besplatnom tečeju esperanta koji će se održavati petkom u terminu 17:15-19:00h s početkom 12.01.2018. na Građevinskom fakultetu u Rijeci u predavaoni 108 (1.kat), a predviđeno je 40 sati predavanja i vježbi. Tečaj traje do kraja svibnja 2018. godine.

LETAK
 12.12.2017.
 

Podsjećamo na Božićni party za djelatnike i studente Sveučilišta u Rijeci - četvrtak 14. prosinca s početkom u 19 sati. Mjesto održavanja je Akvarij (u zgradi restorana KAMPUS, na katu - ulaz s terase).


POZIVNICA
 7.12.2017.
 

Pozivaju se zainteresirani za volontiranje na projektu u Rumunjskoj koji je usmjeren na rad s djecom. Svi troškovi su pokriveni (put, smještaj, hrana, zdravstveno osiguranje) te volonteri/ke dobivaju džeparac i tečaj jezika. Projekt počinje u siječnju 2017. i traje 6 mjeseci. Rok prijave je 17.12.2017.

Na linku http://www.pariter.hr/?p=4218 se nalazi više informacija o projektu i načinu prijave. 
 29.11.2017.
 

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2017./2018. godini.

Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici:
https://branitelji.gov.hr/vijesti/natjecaj-za-dodjelu-stipendija/1884.
 28.11.2017.
 

Obavještavamo studente o promjeni datuma sistematskog pregleda. Pregled će se održati prema rasporedu u prilogu. 

RASPORED

 24.11.2017.
 

Obavještavamo vas da su na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena dva natječaja za: 

1) dodjelu stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci i
2) dodjelu stipendija doktorandima Sveučilišta u Rijeci.

Prijave se podnose online, putem SharePoint portala, gdje se nalaze i upute za prijavitelje na natječaje i popratni obrasci.

Rok za dostavljanje elektroničkih prijava na natječaje je 20. prosinca 2017. godine do 12,00 sati. 


 17.11.2017.

Obavještavamo da su otvorene prijave studenata za Career Speed Dating, spoj razgovora za posao i brzih spojeva s poduzećima koji zajedno organiziraju Centar karijera FER-a i eSTUDENT. Career Speed Dating će se
održati u četvrtak, 14. prosinca 2017. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Studentice i studenti imaju priliku razgovarati s 42 poduzeća podijeljena u sedam skupina prema području kojim se bave i kadrovima koje traže te među njima pronaći one koji im najbolje odgovaraju. Svaki/a student/ica će imati 8 minuta da se predstavi poslodavcu te dobiti odgovore na pitanja koja ga/je najviše zanimaju. 

Sudionici će imati odličnu priliku se bolje upoznaju s poslodavcima, saznaju više o mogućnostima razvoja karijere, izvježbaju predstavljanje i osiguraju posao u najboljim tvrtkama. Tako će Career Speed Dating omogućiti studentima FER-a te studentima srodnih tehničkih i STEM-usmjerenih fakulteta i veleučilišta da saznaju koje su im mogućnosti zaposlenja, praksi i daljnjeg obrazovanja te da iskoriste priliku za ostvarivanje poslovnih kontakata.

VIŠE
15.11.2017.

Obavještavaju se studenti o mogućnosti sudjelovanja na petom forumu Mladi u poduzetništvu koji će se održati u petak, 17. studenog 2017, u CTK Rijeka (Školjić 6, 1. kat) od 12 do 15 sati.

Pozivaju se sve mlade osobe koje razmišljaju o pokretanju poduzeća, žele se educirati ili jednostavno informirati o mogućnostima koje se pružaju za pokretanje poduzeća na forum Mladi u poduzetništvu, kojim se petu godinu za
redom CTK Rijeka zajedno s drugim potpornim institucijama iz zajednice uključuje u Međunarodni tjedan poduzetništva koji se ove godine obilježava od 13. do 19. studenog.

VIŠE INFORMACIJA
RASPORED
9.11.2017.

American Corner Rijeka pozivaa Vas na predavanje za studente u srijedu 15.11. u 11 sati u American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka/prizemlje Dvorane mladosti) ''Work and travel USA''. Na predavanju će predstavnici Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu te agencija za putovanja zainteresiranima predstaviti mogućnosti boravka u SAD-u u trajanju od tri mjeseca uz zabavan rad, turističko razgledavanje i druženje sa studentima iz cijelog svijeta.
 9.11.2017.

U sklopu druge edicije sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2017., Zaklada Sveučilišta u Rijeci i znanstveno tehnologijski park Step Ri, organizirali su niz edukacija i radionica objadinjenih u edukativni modul. 

OBJAVA
PROGRAM
 8.11.2017.

Nastava iz predmeta Osnove jezične kulture nositeljice dr. sc. Borane Morić Mohorovičić započinje petak, 10. studenoga 2017., prema rasporedu.
5.11.2017.

Obavještavaju se studenti o obveznom sistematskom pregledu za studente prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija Matematika koji će se održati prema rasporedu u prilogu: 

PRILOG
 4.11.2017.

Upućeni su prvi e-mailovi onim studentima koje je Ministarstvo identificiralo kao redovite studente na studijskim programima u STEM područjima znanosti. Molimo studente da pročitaju upućene e-mailove i provjere ispravnost svojih podataka o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature na sljedećoj poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/

U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem svog Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. elektroničkog identiteta pri čemu će im se dodijeliti jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. Ukoliko student primijeti da njegovi podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, uputa je da se obrati visokom učilištu u svrhu ispravka podataka. Ukoliko podaci o rezultatima državne mature nisu ispravni, student se treba obratiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (na e-mail adresu koja je upisana u aplikaciji). Za sve ostale informacije  možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Naglašavamo kako je podatke moguće ispraviti zaključno s danom 10. studenim 2017. godine do 12:00 h. Ukoliko do navedenog vremena nisu ispravljeni podaci uzet će se podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.20.10.2017.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 12. listopada 2017. godine Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku 2017./2018. godinu redovitim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa. 

U nastavku vam dostavljamo poveznicu na web stranicu Ministarstva, odnosno na tekst Natječaja, a u prilogu kratku promemoriju o projektu.

Natječaj je otvoren do 6. studenog 2017. godine, a za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju, tel. 01/4594-583, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Facebook stranica:
https://www.facebook.com/ministarstvoznanostiiobrazovanja/.
19.10.2017.

Obavještavamo Vas o drugoj ediciji sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2017. u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Realizator je pokrenut kako bi približili studentima izazove s kojima se susreću poduzeća u realnom sektoru.  Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja, riječki studenti i studentice dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Prijave su otvorene do 2. studenog 2017.

Više informacija i link za prijave.
18.10.2017.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisuje

NATJEČAJ

za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2017./2018. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj upisanim na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima* te studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi upisanim na poslijediplomske sveučilišne studije.

Više pročitajte na POVEZNICI.
18.10.2017.

Obavještavamo studente o održavanju natjecanja timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta. Ovo natjecanje već dugi niz godina organizira Hrvatski savez informatičara, a dio je najprestižnijeg svjetskog studentskog natjecanja u programiranju ACM ICPC Detalje u svezi natjecanja i prijave možete pronaći na POVEZNICI.
11.10.2017.

Obavještavaju se studenti Nastavničkog modula FFRI koji slušaju predmet Osnove jezične kulture da je prof. Morić Mohorovičić do daljnjega na bolovanju te da će o početku nastave iz predmeta Osnove jezične kulture biti naknadno obaviješteni.
 6.10.2017.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, u tijeku su upisi na programe cjeloživotnog obrazovanja:

1. Kineski jezik u turizmu za početnike
2. Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike.

Detaljne informacije o programima mogu se pronaći u ovom dopisu te na na web stranici Fakulteta https://www.fthm.uniri.hr/index.php/15-front-page/1113-fp-kina.
 3.10.2017.

Traže se talentirani matematičari, preferencijalno apsolventi matematike i informatike za rad u Rijeci u mladom timu koji se bavi umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem.
Detalji oglasa na poveznici https://coadria.adopto.eu/o/YUagMakq.
 3.10.2017.

Informiramo studente i studentice o informativnoj radionici o mogućnostima za mobilnost mladih Time to move Rijeka 2017. Radionica će se održati u srijedu, 11. listopada, s početkom u 13 sati u CTK Rijeka (Školjić 6, 1. kat), a provodi se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i udrugom Delta.

Više informacija o radionici.
Plakat s rasporedom predavanja.
29.9.2017. 

U prilogu je (izmijenjeni) raspored studenata 1. godine za sustav mentorstva 2017./2018. 

PRILOG28.9.2017.

Nastava iz kolegija Uvod u vjerojatnost i statistiku počinje u srijedu 4.10.2017. u terminu prema rasporedu. 
 26.9.2017.

U prilogu možete pročitati priopćenje o novom projektu u organizaciji 24sata i Vipa - 24sata Hackathon.
PRILOG15.9.2017.

Produžuje se mogućnost prijave za RiBROO kamp za brucoše do zaključno s 21.9.2017. Više možete pročitati OVDJE30.8.2017.

Psihološko savjetovalište SSC-a organizira ubrzani tečaj za prevladavanje straha od javnog nastupa za studente riječkog Sveučilišta. Više informacija možete pročitati OVDJE12.7.2017.

Studentska služba bit će zatvorena (zbog korištenja godišnjih odmora) u periodu od 22. srpnja do 20. kolovoza 2017. godine. Predviđeni termin za upise u 1. godinu preddiplomskoga studija bit će 18. - 21. srpnja 2017., detaljni raspored bit će naknadno objavljen. Upisi na više godine studija odvijat će se u terminu 28. kolovoza - 28. rujna 2017. godne. Upisi na prvu godinu diplomskih studija bit će 02. - 03. listopada 2017. godine. 21.6.2017.

Molimo Vas da ispunjavanjem anonimne ankete iskažete svoje stavove o restoranima studentske prehrane, raznolikosti ponude, cijeni, veličini porcije i čistoći. Rezultate upitnika studentski predstavici Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci prezentirati će upravi Studentskog centra te će isti biti objavljeni na službenim internetskim stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Svi rezultati bit će korišteni u svrhu poboljšavanja kvalitete, a sukladno tome i Vašeg zadovoljstva.

NAPOMENA: Popunjavanjem ankete možete sudjelovati u nagradnoj igri SZSUR-a i otputovati u Gardaland Ukoliko želite, možete na dnu ankete ostaviti vaše kontakt podatke, kako bismo vas u slučaju osvajanja nagrade mogli kontaktirati. Vaši podaci ostati će tajni prilikom cijelog procesa obrade i prikaza podataka te se vaše ime neće spominjati prilikom objave razultata anketa. Ukoliko ne želite sudjelovati, polja ostavite neispunjena. Dobitnik/ica putovanja odabrati će se slučajnim odabirom.

U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati studentski predstavnici u SZSUR i studentskih zborova sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

Anketu možete popuniti samo jednom, a sve dodatne prijave s istim kontakt podacima će se isključiti iz nagradne igre.

1. krug nagradne igre traje do 21. lipnja 2017. - nagradno putovanje i ulaznica za Gardaland za dvije osobe

2. krug nagradne igre traje do 10. srpnja 2017. - nagradna večera za dvoje


POVEZNICA - anketa13.6.2017.

Obavještavamo o o mogućnosti sudjelovanja na projektu u sklopu Europske volonterske službe, koja je dio programa Erasmus+. 

Radi se o projektu u Rumunjskoj, a svi troškovi sudjelovanja su pokriveni.

Više informacija o projektu nalazi se u privitku i na linku http://www.pariter.hr/?p=3634.
 


 
2.6.2017.

Otvorene su studentske ankete za ljetni semestar akademske godine 2016./2017. Mole se studenti da ispune ankete do 3.7.2017. 
1.6.2017.

Sveučilište u Rijeci 1. lipnja 2017. raspisuje nove Natječaje za mobilnost studenata u svrhu obavljanja stručne prakse i studijskog boravka u ljetnom semestru ak. godine 2017./2018. u okviru programa Erasmus.

Rok za prijavu studenata je 15. rujna 2017.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom Međunarodna suradnja, Erasmus.

Obavijest o Erasmus natječajima.
Natjecaj - strucna praksa.
Natjecaj - studijski boravak. 
 
30.5.2017.

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci <http://www.skc.uniri.hr/> objavio je poziv za volontiranje na Međunarodnom studentskom filmskom festivalu (STIFF <http://www.stiff.uniri.hr/> -u).

SKC <http://www.skc.uniri.hr/> traži kreativne, poduzetne i vrijedne studentice i studente koji će postati dio tima STIFF <http://www.stiff.uniri.hr/> festivala. Riječ je o četvrtom izdanju Međunarodnog studentskog filmskog festivala koji se od 19. do 22. listopada 2017. odvija u Rijeci.

Otvorene su volonterske pozicije za prevođenje, žiri, web administraciju, fotografiranje te organizaciju gostiju festivala. Detaljniji opis poslova, kao i prijavnica dostupni su na službenoj mrežnoj stranici <http://www.skc.uniri.hr/stiff-2017-%E2%96%B7-prijavi-se-volontiraj/> SKC-a. Prijave su moguće do 8. lipnja 2017. (ispunjene prijavnice šalju se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

STIFF organiziraju SKC i udruga Filmaktiv.

FB STIFF <https://www.facebook.com/stiff.rijeka/
22.5.2017.


Obavještavamo vas o održavanju akcije darivanja krvi na Kampusu 24. svibnja 2017. godine od 11 - 15 sati u prostoru Studentskog restorana Kampus ("Akvarij"-prizemno).
Više informacija možete pronaći OVDJE
2.5.2017.


Obavještavamo studente o događanju Status Go! koji povodom Europskog tjedna mladih zajedno organiziraju Regionalni info centar za mlade Rijeka i Centar tehničke kulture Rijeka. 

Na događanju Status Go! studenti i studentice će moći dobiti informacije mogućnostima koje im nudi program Erasmus+, novoj inicijativi Europske komisije Europske snage solidarnosti, iskustvima mladih koji su bili na mobilnosti, projektima Grad mladih 2020 i Silos dobrih ideja te će moći ispitati svoja znanja na Erasmus Pub Kvizu. 

Status Go! će se održati u četvrtak, 4. svibnja, u Klubu Bačva s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Objava i raspored događanja za Status Go.
20.4.2017.

Obavještavamo Vas da je Zaklada Sveučilišta u Rijeci dana 19. travnja 2017. godine raspisala natječaj za sufinanciranje Studentskih aktivnosti. Natječaj je otvoren do 19. svibnja 2017. godine. Više informacija o natječaju nalazi se na mrežnim stranicama i u prilogu.13.4.2017.


Ulaz u Studentsku službu 14. travnja 2017. bit će omogućen samo kroz bočni (zapadni) dio Građevinskog fakulteta.

7.4.2017.

Natječaj je otvoren za studente završne godine preddiplomskog, te sve studente diplomskog studija.
Prijave za radionicu će se primati do 9. travnja 2017., isključivo putem e-maila na adresu 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za prijavu je potrebno poslati CV prema sljedećem predlošku.
Više informacija o ljetnoj školi možete pronaći na sljedećim internetskim stranicama: 

http://www.ericsson.hr/natjecaj-za-summer-camp-2017.
 6. 3. 2017.

Studentska udruga eSTUDENT predstavlja Mozgalo, edukativno studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja, koje se ove godine održava četvrti put za redom. Pri izradi rješenja zadanog problema koriste se različite statističke metode, tehnike strojnog  učenja i umjetne inteligencije.


Više informacija možete pročitati ovdje i na mrežnim stranicama
 3. 3. 2017.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno – istraživačkoj djelatnosti.
 
Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova. Posebnost Fonda je što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.

Više informacija možete pročitati na mrežnim stranicama Zaklade.
28. 02. 2017.

Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirat će informativnu prezentaciju o Erasmus+ programu i otvorenom natječaju, i za studente i za osoblje Odjela za matematiku (i Odjela za biotehnologiju) u petak, 3. ožujka 2017., u 15:00h u dvorani O-030.

24.02.2017.

Career Booster održat će se od 6. do 8. ožujka 2017. u Rijeci, a očekuje se sudjelovanje 250 studenatai mladih  različitih usmjerenja. Sudionici će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study-e.
 
Više.21.02.2017.

Početak vježbi iz kolegija Poučavanje učenika s posebnim potrebama nositeljice doc. dr. sc. Tamare Martinac Dorčić za grupu 3: INF, MAT, FIZ, POLITEH, APURI, PED (nastava  18.15 - 20.00) je 27. veljače 2017. prema rasporedu.

21.02.2017.

Objavljeni su rasporedi održavanja nastave za ljetni semestar 2016./2017.

 14.02.2017.

Rijeka psihologije 2017. – najbogatiji program do sada

Od 20. do 26. veljače u Rijeci i okolici održat će se Rijeka psihologije, manifestacija koja nam donosi pregršt spoznaja iz psihologije. Manifestaciju organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Psihološko savjetovalište SSC-a u suradnji s još nekim predstavnicima akademske zajednice, tijelima lokalne samouprave i udrugama. Program ovogodišnje, šeste Rijeke psihologije najbogatiji je do sada. Psiholozi su pripremili čak 74 predavanja, radionica, tribina, okruglih stolova i sl.koje će održati na 47 lokacija u gradu Rijeci i okolici. 

Više.
Program.
 
07.02.2017.

Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu rektorovih nagrada u akademskoj godini 2016./2017. Više o natječajima.

 


07.02.2017.


Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci ima zadovoljstvo pozvati Vas na panel raspravu "Res, non verba" u kojemu će sudjelovati kandidati na predstojećim izborima za rektora Sveučilišta u Rijeci. Rasprava će se održati u petak, 10.02.2017. u 16:30 sati u Caffe baru Akvarij (na Kampusu) te će je moderirati dr. sc. Nikola Baketa sa Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.


Plakat
Poziv
23.01.2017.

U razdoblju od 23. siječnja 2017. do 28. veljače 2017. u ISVU sustavu su otvorene studentske ankete. 
 11.01.2017.

Natječaj za studentske projekte u kulturi i umjetnosti


Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2017. godini. Financijska sredstva dodjeljuju se studentskim projektima iz kulture i umjetnosti, a natječaj je namijenjen financiranju produkcije, prezentacije, distribucije i medijacije programa u kulturi i umjetnosti od interesa za studentice i studente Sveučilišta u Rijeci. Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci ili studentske udruge upisane u Registar studentskih udruga i drugih organizacija na Sveučilištu u Rijeci.
 
Prijave se vrše elektronski, ispunjavanjem obrazaca koji se nalaze na mrežnim stranicama SKC-a (www.skc.uniri.hr) te šalju na e-mail (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 
Rok za podnošenje prijava je 10. veljače 2017. Tekst natječaja i detaljnije informacije.
 


09.01.2017.

Dana 17. siječnja 2017. Studentska služba neće raditi.
03. 01. 2017.

Objavljen je Natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih programa u 2017. godini. Projektni prijedlozi se predaju posredstvom online aplikacije SZSUR-a.
03. 01. 2017.

Na mrežnim stranicama Sveučilišta objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci u 2016./2017. Krajnji rok za podnošenje online prijava na natječaj je petak, 27. siječnja 2017. godine do 12:00 sati. 
20. 12. 2016.

Dana 21. prosinca 2016. Studentska služba će raditi od 10.00h do 12.00h.
 13. 12. 2016.


3. 3. 2017.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno – istraživačkoj djelatnosti.
 
Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova. Posebnost Fonda je što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.

Više informacija možete pročitati na mrežnim stranicama Zaklade.3. 3. 2017.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno – istraživačkoj djelatnosti.
 
Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova. Posebnost Fonda je što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.

Više informacija možete pročitati na mrežnim stranicama Zaklade.