Vijesti

Cjeloživotno obrazovanje

Odjel za matematiku organizira i izvodi program cjeloživotnog obrazovanja:
Pisanje matematičkog teksta - LaTeX


Pisanje i prezentacija matematičkih tekstova zahtijeva izradu dokumenata koji sadrže složeni matematički slog. Tekstove iz područja matematike i ostalih prirodnih znanosti teško je profesionalno urediti i pripremiti za tiskanje te je iz tih razloga razvijen program LaTeX koji omogućava jednostavno korištenje i profesionalni izgled krajnjeg teksta, slika, tablica i matematičkih formula. Program LaTeX je besplatan program za kvalitetnu pripremu dokumenata za tisak. Koristi se za pisanje znanstvenih radova i bilo kakvih tekstova koji sadržavaju formule, tablice, slike i matematičke simbole i znakove. Većina znanstvenih časopisa iz područja matematike prihvaća članke isključivo napisane pomoću programa LaTeX.

Program cjeloživotnog obrazovanja Pisanje matematičkog teksta – LaTeX namijenjen je djelatnicima Sveučilišta u Rijeci, stručnjacima u STEM području i svima onima, koji u svom znanstvenom istraživanju ili stručnom radu imaju potrebu izrade tekstova i prezentacija u kojima koriste formule, slike, tablice, statističke podatke i sl., kao i učiteljima i nastavnicima koji imaju potrebu pisanja i prezentiranja opisanih elemenata. Dosadašnja iskustva govore u prilog činjenici da se ovaj program može uspješno implementirati u projekte koje provode poslodavci i strukovne udruge radi usavršanja svojih zaposlenika i članova - znanstvenika, stručnjaka STEM područja i nastavnika.

Cijena programa po polazniku: 600kn

Plan i program

Za sve dodatne informacije obratite se na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 051/584-650.