Popularizacija znanosti

Fakultet za matematiku vrlo je aktivan u osmišljavanju i izvedbi aktivnosti koje za cilj imaju popularizaciju znanosti, posebno matematike. Sudjelujemo u brojnim manifestacijama kroz koje pokušavamo građanima, prvenstveno djeci i mladima, približiti znanost, znanstveni rad i znanstvene metode. Svjesni smo izazova koji stoje pred znanstvenicama, a posebno pred matematičarima, te koristimo svaku priliku da ukažemo na zastupljenost matematike u našim životom i svijetu koji nas okružuje te na važnost načina razmišljanja i zaključivanja koji se matematikom razvija.

Naše popularno-znanstvene aktivnosti prepoznate su i na državnoj razini te je naša djelatnica Vedrana Mikulić Crnković dobitnica Državne nagrade za znanost za 2020. godinu (u području popularizacije znanosti).

Veseli nas što su škole i nastavnici prepoznali naše djelovanje i naše aktivnosti te nas vrlo rado posjećuju: izleti, terenska nastava, posjet organiziranim aktivnostima i sl. Također, i mi smo česti gosti u školama te se uključujemo u školske manifestacije i projekte.

Ponosni smo na to da se na Fakultet popularno-znanstvene aktivnosti održavaju redovito te da imamo veliki broj manifestacija i događanja u koje se redoviti uključujemo: Večer matematike, Festival znanosti, Noć istraživača, Pinta znanosti, obilježavanje International Day of Mathematics, obilježavanje Dana darovitih, Rikon, Baltazar na Gradini,…

Ažurirano 07.09.2023.

Skip to content