Događanje

Obljetnica šezdeset godina od osnivanja četverogodišnjeg studija Matematike i fizike

Fakultet za fiziku i Fakultet za matematiku slave visoku obljetnicu 60 godina od osnivanja četverogodišnjeg studija Matematike i fizike u Rijeci koji je započeo ak. godine 1964./65.
Prigodna svečanost uz sudjelovanje prve generacije upisanih studenata održat će se 15. veljače 2024. godine u predavaonici O-029 koja nosi ime osnivača studija prof. dr. Branimira Markovića s početkom u 12:00.

Prof. Branimir Marković je rođen 15. veljače 1917. godine u Ravnoj Gori. Studij Matematike i fizike postao je kvalitetnom jezgrom koja je u 60 godina potaknula pokretanje dvadesetak drugih studija bliskih područja (Fizika i elektrotehnika, Matematika, Matematika informatika, Fizika politehnika itd., sve do današnjih Sveučilišnih diplomskih studija Fizika i matematika, Fizika i informatika, Fizika i filozofija) te razvoj novih područja i institucija (Zavod za informatiku Pedagoškog fakulteta, 1987., Sveučilišni odjeli 2007.) do današnjih Fakulteta za matematiku, Fakulteta za fiziku te Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci. 

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content