Događanje

Riječki matematički susreti 2015. – Izazovi matematičke analize

31.03.2015.

09:00

h

_Edukacija nastavnika

O skupu

Riječki matematički susreti su jednodnevni stručni skup iz područja matematike koji organizira Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Skup je regionalnog karaktera i namijenjen je profesorima matematike i učenicima srednjih škola s područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Namjera nam je da se ovaj skup organizira periodično, te da uvijek bude organiziran od strane  jednog od tri zavoda Odjela za matematiku. Ove godine skup organizira Zavod za matematičku analizu pa skup nosi naziv Izazovi matematičke analize. Više informacija o Zavodu za matematičku analizu možete pročitati ovdje.

Ovim stručnim skupom želimo srednjoškolskim profesorima  i učenicima  omogućiti stjecanje dodatnih znanja iz područja  kojim se bavimo, te ih upoznati s radom i događanjima na Odjelu  za matematiku. U susretu sa njima namjeravamo dati poticaj u savladavanju matematike  i profesorima i učenicima. Želimo zajedno pokušati uočiti i analizirati  teškoće u stjecanju matematičkog znanja. Održavanjem više biranih predavanja voljeli bismo utjecati na porast interesa za matematiku kod učenika, te dodatno informirati profesore o području matematičke analize. Namjeravamo omogućiti polaznicima skupa korištenje naših dobro opremljenih računalnih učionica, gdje će biti organizirano nekoliko zanimljivih i korisnih radionica u skladu s najvišim standardima u području primijenjene matematike.

Prvi Riječki matematički susreti će se održati 31.03.2015. prema rasporedu navedenom u Rasporedu događanja. Sve aktivnosti će se dešavati u prostorijama Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Radmile Matejčić 2., Rijeka.

Broj polaznika skupa je ograničen i to na maksimalno 30 profesora matematike i 30 učenika srednjih škola.

Skup se organizira u suradnji sa AZOO-om te su Riječki matematički susreti uvršteni u katalog stručnih skupova.
Skup je oglašen na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Program

Informacije za nastavnike

Informacije za učenike

Prijave i raspored događanja

NOVO: Fotografije sa skupa

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content