Poziv na konferenciju 6. Dani obrazovnih znanosti – studentski radovi

21.03.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
LinkedIn

Cijenjene studentice i studenti,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na znanstvenu konferenciju 6. Dani obrazovnih znanosti (DOZ 2024) koja će se održati od 16. do 18. listopada 2024. godine u Zagrebu u organizaciji Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu – Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja.

Dani obrazovnih znanosti su bijenalni znanstveni skup kojim se potiče razmjena spoznaja i rezultata istraživanja te umrežavanje istraživača koji obrazovne pojave i procese istražuju u okviru različitih znanstvenih disciplina (psihologija, sociologija, pedagogija, obrazovne znanosti, nastavnički smjerovi različitih fakulteta…).

Ove godine odlučili smo konferenciju otvoriti za istraživačke radove studenata preddiplomskim i diplomskih studija. Na konferenciji će biti organizirana posebna sekcija sa studentskim radovima (usmenim izlaganjima) koju će moderirati doktorandice Instituta.

Tema konferencije je Budućnost obrazovanja: novi pravci u istraživanjima i praksi. Njome želimo doprinijeti analizi suvremenih obrazovnih pojava i procesa te naznačiti pravce koji će redefinirati budućnost obrazovnih istraživanja i prakse.

Konferencija je otvorena različitim temama, a posebno potiče radove o:

  • trendovima u razvoju odgoja i obrazovanja, školstva, učiteljske profesije itd.
  • inovativnim praksama učenja i poučavanja koje inspiriraju i osnažuju učenike/studente i učitelje/nastavnike te osiguravaju stjecanje relevantnih znanja i kompetencija za život u 21. stoljeću
  • inkluzivnim praksama koje uspješno odgovaraju na sve veću raznolikost u učionicama i potiču razvoj i napredovanje svih učenika/studenata, bez obzira na okružja iz kojih dolaze ili njihova individualna obilježja
  • mogućnostima suvremene tehnologije za unaprjeđivanje učenja, poučavanja i vrednovanja
  • obrazovnoj politici i reformama koje imaju potencijal pozitivno transformirati odgojno-obrazovni sustav
  • utjecaju širih društvenih pojava i promjena (npr. migracija, porasta društvenih nejednakosti, klimatskih promjena) na sustav odgoja i obrazovanja
  • novim pristupima u obrazovnim istraživanjima.

Pozivamo Vas da aktivnim sudjelovanjem i prezentacijom rezultata vlastitih istraživanja doprinesete uspješnom radu konferencije. Prijaviti se mogu radovi studenata koji su izrađeni samostalno ili u koautorstvu s drugim studentima (uključujući studente doktorskih studija).

Konferencija će se održati isključivo uživo.

Rok za prijavu sažetaka je 1. lipnja 2024.  na sljedećoj poveznici: https://app.oxfordabstracts.com/stages/50981/submitter .

Detaljnije obavijesti o konferenciji, načinima sudjelovanja te prijavi radova možete potražiti na web stranici http://www.idi.hr/doz2024.

Informaciju o konferenciji slobodno proslijedite zainteresiranim kolegicama i kolegama.

Srdačno vas pozdravljamo i veselimo se vašem dolasku,

Predsjednica Programsko-organizacijskog odbora

dr. sc. Zrinka Ristić Dedić

Institut za društvena istraživanja u Zagrebu

Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja

Frankopanska 22, 10000 Zagreb

doz2024@idi.hr

Skip to content