UNIRI brine: poziv studentima/cama zainteresiranima za ulogu vršnjačkih pomagača/ica i edukatora/ica

28.03.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
LinkedIn

Drage studentice, dragi studenti, 

u tijeku je razvoj sustava vršnjačke podrške namijenjen osnaživanju osobnog razvoja, očuvanju mentalnog zdravlja i osiguravanja dobrobiti studenata i studentica, posebno na početku i na kraju studiranja – “UNIRI brine”. 

U tu svrhu pripremili smo niz aktivnosti u koje se možete uključiti i doprinijeti stvaranju pozitivne atmosfere na UNIRI, a pritom steći dodatna znanja i vještine, pružiti pomoć i podršku kolegama/icama te osigurati dodatnu zaradu! 

Ukratko, u pripremi su tri radionice vršnjačke podrške Sveučilišta u Rijeci namijenjenog osobnom razvoju, očuvanju mentalnog zdravlja i osiguravanju dobrobiti studenata i studentica, posebno onih na početku i na kraju studija. Po Vašem izboru, možete se prijaviti za ulogu studenta/ice pomagača/ice i edukatora/ice za bilo koju od radionica, ili npr. za sve radionice. Za studente/ice pomagače/ice i edukatore/ice organizirana je edukacija za provođenje samih radionica (traju oko 90min) te je predviđen honorar (studentska satnica). Prve radionice planirane su za travanj/svibanj, stoga je rok za prijavu kratak. 

1.     Startaj osnaženo – provedba radionica usmjerenih na osnaživanje i pružanje podrške brucošima/cama (studenti viših godina),

2.     Nauči kako učiti – provedba radionica usmjerenih na razvoj vještina učenja koje su potrebne za uspješnije studiranje,

3.     Pripremi se za tržište rada – organizacija tribina usmjerenih na informiranje o prvim radnim iskustvima, specifičnostima pojedinih radnih mjesta te izazovima koji se javljanju nakon stjecanja diplome i ulaska u svijet rada (studenti diplomskog studija/već zaposleni). 

Detaljnije informacije o aktivnostima, mogućnostima angažmana i uvjetima za prijavu možete pronaći na poveznici u nastavku: https://forms.office.com/e/ScwQKF8cKp

Rok za prijavu je srijeda, 3. travnja 2024. godine

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nam se možete obratiti putem e-maila na matea.zubovic@math.uniri.hr 

– – – – – – – – –  – — – – – – –  – – – – – – – –  – – – –

Projektne aktivnosti koordinira Sveučilišni savjetovališni centar u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, Studentskim zborom Medicinskog fakulteta, Udrugom studenata psihologije PSIRIUS, Fakultetom zdravstvenih studija, Medicinskim fakultetom, Filozofskim fakultetom, Sveučilišnim Centrom za sport i Alumni UNIRI mrežom. 

Detaljnije informacije o projektu „UNIRI brine“ dostupne su na poveznici u nastavku: https://ssc.uniri.hr/o-nama/projekti-i-suradnje/ . 

Skip to content